ПОЧАТОК ЗМІСТ РЕЗЮМЕ КОНТАКТИ

Львів – Пустомити – Вовків – 2017

Понеділок, 21 Серпня 2017, 0:56

Сьогодні побував у палаці в м.Пустомити і у зруйнованому костелі Св. Марії Магдалини в селі Вовків (Пустомитівський район, Львівська область).

Хто і коли заснував палац в Пустомитах достеменно невідомо. Споруда перебудовувалась у 1920-х роках, після того палац втратив свій первозданний вигляд. Зараз там контора соціального захисту населення, обшарпані стіни і зіпсований сучасними особняками столітній Англійський парк.

Палац в Пустомитах

Леви по боках головного входу були встановлені під час вищезгаданої перебудови.

Лев охороняє вхід до палацу

У Пустомити я їхав через с.Сокільники. Дорога в селі проходить біля ставка і храму Успіння Пресвятої Богородиці. На фоні ставка храм виглядає дуже гарно (див. фото внизу).

Храм Успіння Пресвятої Богородиці в с.Сокільники (для збільшення клацнути по фото)

Далі мій шлях проліг до села Вовків. Чому туди? Бо це старезне село, перша письмова згадка про Вовків датується 1398 роком, там знаходиться величний костел Св. Марії Магдалини, у якому знято перший український детектив “Злочин з багатьма невідомими” за мотивами твору геніального Івана Франка. Навколо села шикарна природа, тому Вовків називають “Львівськими Карпатами”. Іван Якович Франко часто там бував, навіть ходив пішки зі Львова до Вовкова!

 Костел Св. Марії Магдалини в селі Вовків, збудований у 1924 році

Костел Св. Марії Магдалини з середини, тут знімали детектив “Злочин з багатьма невідомими” за мотивами твору І.Я. Франка

Колони, арки

Вигляд збоку

Тильна сторона костелу

З Вовкова я рушив до Унева по джерельну воду. При дорозі, у с.Якторів сфотографував могилу вояків ОУН-УПА. Тут, 14 жовтня 1944 року, у боротьбі з московськими окупантами, загинули четверо повстанців.

Могила вояків ОУН-УПА в Якторові



Висловіть свою думку: